Om NU

Närvarande Utbildningar (NU) startades i januari 2020 av Kina Nyman och har sitt säte i Jonsered/ Partille Kommun i Västra götaland. Kina har dock bedrivit verksamhet sedan 2009 under företagsnamnet KiYoga.  


Företaget erbjuder bl.a. föreläsningar, kurser och verktyg inom området hållbar hälsa för både privatpersoner och företag. Företaget har som vision att bidra till att öka medvetenheten kring stress och dess mekanismer i kroppen och sinnet samt att tillgängliggöra enkla och effektiva metoder för återhämtning för den breda massan. Vår uppfattning är att många samhällsgrupper aldrig naturligt kommer i kontakt med metoder som t.ex. medveten närvaro/ mindfulness innan de plötsligt hamnar i en utmattning eller ett livstrauma. Vi vill tillgängliggöra och förenkla för fler att komma i kontakt med dessa enkla och naturliga verktyg för stresshantering och självkännedom i tid. 


I stort kan tillgängliggörandet av dessa metoder för en bredare målgrupp bidra till att förebygga stressrelaterad ohälsa på samhällsnivå. På individnivå innebär det tillgänglighet till livsviktiga verktyg för mer balans i en kravfylld och intensiv vardag och en mer hållbar hälsa såväl fysiskt och psykiskt som emotionellt över tid. 

Utbildningar


  • Diplomerad Mindfulnessinstruktör steg 1 + 2 via Mindfulness center


  • Diplomerad Akupressur / Stressterapi steg 1 och 2 på Axelsons Institute


  • Diplomerad Holistisk Livscoach via Lightworker Academy


  • Globalyoga grundutbildning
  • Yinyogainstruktör modul 1 + 2 för Magdalena Mecweld. 
  • Internationellt certifierad yogautbildare via EREPS
  • Leg gymnasielärare i idrott och hälsa vid Göteborgs universitet/ idrottshögskolan

Kina Nyman är fyrbarnsmamman och pedagogen som brinner för att dela med sig av sin passion för olika verktyg för djupgående återhämtning och balans i livet. Framförallt handlar det om olika former av yoga och mindfulness-praktik men även Akupressur/ stressterapi som är en gren av den traditionella kinesiska medicinen.


Med över tjugo års erfarenhet som gymnasielärare i idrott, och dryga tio år som yogainstruktör, har hon en trygg grund att stå på i sitt ledarskap samt en djupgående kännedom om kroppen och dess anatomi och funktioner. Kina är van att leda stora grupper och har löpande uppdrag som konsult för kommuner och företag där fokus ligger på olika aktiviteter inom arbetsmiljö, stress och hälsa.


Kina har under ett tiotal år haft en regelbunden meditationspraktik och inspirerats och utbildat sig för en noga utvald skara lärare och förebilder såsom Thich Nhat Hanh, Tara Brach, Michael Stone, Kristin Neff, Christopher Germer samt Ola Schenström, Magdalena Mecweld och Yaquta Morton här hemma i Sverige. 


När Kina själv tränar så blir det någonstans mellan ashtanga yoga och meditation beroende på kroppens och sinnets dagsform och behov. Att lyssna på och låta kroppen bestämma är hennes viktigaste förhållningssätt för att skapa och upprätthålla en sund balans mellan aktivitet och vila, utmaningar och återhämtning varje dag.