AKUPRESSUR/stressterapi

VAD ÄR AKUPRESSUR?


Akupressur bygger på samma filosofi som akupunktur som härstammar från den traditionella kinesiska medicinen. Det som skiljer dessa två metoder åt är att vi använder oss av tryckteknik istället för nålar när vi stimulerar de olika punkterna längs kroppens meridianer (energibanor). Vi arbetar alltså med kroppens energi vilket ger effekter både i kropp och sinne. Besvär som kan få en positiv effekt av akupressur är t.ex. stress, oro, sömnproblem och värk i kroppen. 


Målsättningen med akupressurbehandlingen är: 


  1. Att lösa upp blockeringar och balansera kroppens energisystem. Detta gör vi genom att stimulera/ lugna flödet av energi de 12 organmeridianerna samt de 8 extraordinära meridianerna.
  2. Lösa upp muskelspänningar. Detta är en naturlig effekt av behandlingen då många punkter ligger i muskulaturen och mellan senor och muskler. Till exempel i bröstrygg, axlar, ländrygg och höfter.
  3. Aktivera kroppens vilo- och återhämtningssystem vilket ger en kraftigt stressreducerande och avslappnande effekt och minskar stress i kropp och sinne. 


Läs mer om akupressur och dess effekter här:

HUR GÅR DET TILL?


Akupressur utförs lättast på en massagebänk med kläderna på och kanske en lugnande och värmande filt. Vi ser till att du ligger bekvämt och att kroppen kan slappna av maximalt under behandlingen. Du ligger på rygg med ansiktet uppåt och vi jobbar med punkter både på baksidan och framsidan av kroppen och kring huvudet. Akupressurbehandlingen består i normala fall av tre delar: 1. ÖPPNING 2. specifik BEHANDLING och 3. Avslutande axel/ nackbehandling samt balansering.   


BOKA via kontaktformuläret eller genom att maila info@narvarandeutbildningar.se 

PRISER akupressur


60 minuter:          700 kr 

75 minuter:          850 kr

90 minuter:          950


Priser är inklusive moms

Första besöket är 90 minuter och kostar 800 kr ink moms. Vi startar med anamnesfrågor och undersökning för att säkerställa att vi väljer rätt behandling för dig och de besvär du söker för. Kommande behandlingar väljer du själv hur lång behandlingen ska vara. 

unsplash